of direct naar  
  snelmenu
 
groothandel.net > zoek bedrijven >


  details  
 
Sterigenics


Remylaan 4c bus4
B 3018   Leuven
tel. 0032 16 525220



terug naar zoekresultaat
Sterigenics is een internationaal opererend bedrijf dat actief is in sterilisatie, onder andere van medische apparatuur.

De vestiging Zoetermeer van Sterigenics is in 2009 in opspraak gekomen doordat is gebleken dat te grote hoeveelheden ethyleenoxiden zijn uitgestoten. Het bedrijf is gevestigd naast een woonwijk. Dit heeft grote opschudding veroorzaakt en er wordt zelfs gesproken over een "milieuschandaal".

Met de gemeente Zoetermeer is Sterigenics inmiddels overeengekomen dat de vestiging Zoetermeer in de loop van 2010 geheel wordt gesloten.

Ook de gemeente Zoetermeer gaat niet vrijuit in deze kwestie. Sterignics heeft de te hoge uitstoot jarenlang wel gerapporteerd aan de gemeente. Maar de gemeente Zoetermeer heeft hier vervolgens niets mee gedaan.

Inmiddels draait het bedrijf nog volop productie. In juni 2010 bleek dat Sterigenics geen metingen heeft bijgehouden van gevaarlijke uitstoot. De gemeente heeft het bedrijf gewezen op deze verplichting.

Door Zoetermeerse burgers is vorig jaar een actiecomité in het leven geroepen: SterigeNIKS. Dit comité ijvert voor de sluiting van de fabriek in Zoetermeer. Het bereikte resultaat - namelijk dat Sterigenics uit Zoetermeer vertrekt - vindt men geweldig, echter men is kritisch dat de activiteiten van Steigenics niet worden afgebouwd, en kwaad dat het bedrijf de wet blijft overtreden.

Het ziet ernaar uit dat Sterigenics nog jaren zal worden achtervolgd door de negatieve publiciteit over dit schandaal.


Categorieën:
- geen categorieën gevonden -

Dealer of wederverkoper van:
- geen merken gevonden -

 
bedrijven / producten



groothandel.net, index en netwerk van groothandels in Nederland.



Product toevoegen.


Voorwaarden voor gebruik.



Geef u op voor de nieuwsbrief.


 
© 1998-nu Corneliszoon — adres en contactgegevensvoorwaarden voor gebruik